Analize

Prețurile la motorină au explodat, leul de depreciază, iar transportatorii caută soluții alternative pentru supraviețuire

Prețurile la motorină au explodat, în momentul de față, de la 1,12 euro, cât costa un litru în august, au ajuns în prezent la un 1,40 euro.

Chiar un colaborator de al nostru făcuse un calcul în sensul că prețul pe kilometru a crescut cu 5 cenți.

Dacă până acum se plătea 0,9 de euro pe kilometru, acum e exclus să se mai poată plăti acest preț costurile au crescut de la cel puțin 0,95 euro. În anumite situații depășește un euro pe anumite rute.

În anumite condiții, dacă se mai fac și grupaje pot fi puse inclusiv top up-uri la transport, astfel încât să fie profitabil și pentru micul transportator.

Prețurile la motorină, toarnă gaz pe foc și pentru cursul valutar

La aceste scumpiri ale combustibilului se adaugă și deprecierea monedei naționale în fața euro. Așteptările analiștilor financiari arată un scenario sumbru pentru leul românesc în următoarele 12 luni.

(Clic pe imagine!)preturile la motorina scumpiri si intarzieri

 

Peste 93% dintre analiștii financiari ai asociației CFA România prevăd o depreciere a leului, în următoarele 12 luni (comparativ cu valoarea actuala).

Astfel valoarea medie a anticipațiilor pentru orizontul de 6 luni este de 4,9985, în timp ce pentru orizontul de 12 luni valoarea medie a cursului anticipat este 5,0547 lei pentru un euro.

De asemenea, cea mai mica valoare estimata a cursului EUR/RON pentru un orizont de 12 luni este 4.9400.

Scumpiri și întârzieri pe termen scurt

Dacă ne uităm mai aproape de orizontul de șase sau 12 luni, adică în următoarele trei luni, ne putem aștepta nu numai la scumpiri ale transporturilor, dar și la întarzieri și scumpiri severe pentru consumatorul final, asupra căruia se vor răsfrânge toate acestea.

„Cel puțin transporturile se vor scumpi pentru că urmează perioada de Black Friday și cea a Sărbătorilor de Iarnă.

Acestea necesită un volum ridicat de transporturi, iar o parte din Europa se confruntă deja cu întârzieri majore la livrări. Nu au suficiente companii sau camioane care să le livreze marfa în anumite magazine.

În aceste context economic deloc favorabil pentru clienți pentru că mecanismele economice arată că cine plătește mai mult va avea parte de acel transport.

„Asta înseamnă costuri ridicate, adică prețuri foarte mari la produsele finale. Evident, va fi impactat bugetul consumatorului final care va plăti prețuri cu adaos mărit”.

Întârzierile pentru Black Friday și sărbătorile de iarnă la livrarea produselor care necesită transport vor fi de cel puțin două trei săptămâni. Eu estimez că vom avea întârzieri mai mari decât cele care au fost anul trecut pentru că față de 2020 Acum ne confruntăm și cu valul 4 al pandemiei.

Din punctul meu de vedere, întârzierile vor crește tocmai pentru că sunt șoferi în carantină, sunt șoferi care au diferite probleme, iar fiecare astfel de situație impactează foarte mult transporturile pentru că micii sunt transportatori sunt cei care livrează produsele și pun lucrurile în mișcare.

Majorarea prețurilor, privită neserios de oficiali

În timp ce, românii deja se zbat să facă față creșterilor majore de prețuri la toate produsele alimentare și nealimentare, dar și la servicii, Banca Centrală Europeană copiază administrația Biden, de peste ocean, care spune că inflația extreme de ridicată din aceste luni este ceva temporar.

Poate că au dreptate, dar acest „temporar”, îi face pe români să piardă bani, mai ales că 90% nu au salariile corelate cu inflația.

Rata inflației din Zona Euro este estimată să crească cu 3,7% YoY în octombrie, în timp ce rata inflației de bază este așteptată să crească cu 1,9%.

Din punct de vedere tehnic, EUR/USD a traversat o perioadă agitată astăzi, trecând de la performanțe pozitive la început de sesiune la o inversare totală a direcției.