Opinii

Recomand atenție în următoarele luni! Vor fi pline de incertitudini economice

Următoarele luni vor fi pline de incertitudini pe partea economică, în ceea ce-i privește pe români și aici mă refer la consumatorul final. 


Imprevizibilitatea este oarecum mare și pentru noi pentru că, eu unul, nu îmi dau seama dacă transportatorii vor avea pierderi sau vor crește prețurile la transport.

Cel mai probabil, fiecare firmă va încerca să-și protejeze profitabilitatea și vor crește prețurile la transport. Însă, în condițiile în care vor crește prețurile la transport, clienții vor trebui să plătească mai mult, iar acest lucru înseamnă că vor scumpi produsele de pe rafturi pentru viitoarele sărbători.

Acest lucru, va duce inevitabil la o scădere a cererii, deci românii nu vor mai cumpăra atât de mult și, atunci, nici clienții nu vor mai putea vinde volumele mari de marfă cu care s-au obișnuit, ceea ce va duce la scăderea transporturilor. Aici vorbim strict de România.

În Europa, lucrurile stau diferit. Sunt zone în care marfa este din abundență, dar și zone în care nu mai există marfă deloc. De asemenea, sunt zone care oscilează foarte mult volumul de marfă, iar noi nu am fost obișnuiți cu astfel de mișcări, lucru cu care acum începem să ne obișnuim și cumva ne regrupăm destul de rapid.

Am învățat să regrupăm mașinile pe rutele profitabile.

Următoarele luni, privite cu precauție

Recomandarea mea pentru transportatori este să fie extrem de precauți în următoarele luni pentru că dacă nu au bani puși deoparte s-ar putea ca dificultățile financiare să îi scoată din acest joc și așa extrem de dificil în această perioadă.

Mi-ar plăcea să-i putem ajuta pe toți, mai ales în contextul în care motorina și RCA-ul s-au scumpit insuportabil de mult pe alocuri. Cred că fiecare transportator, fie că este individual sau o firmă mai mică, ar trebui să își gândească un mic plan de rezervă pentru lunile următoare.