Opinii

Sfaturi pentru micii transportatori cu privire la perioada următoare

Perioada următoare se prevede a fi una plină de turbulențe și incertitudini economice. Acestea nu vor fi provocate numai din cauza războiului din Ucraina, dar vor fi cauzate și de creșterea galopantă a inflației, care nu este așa de trecătoare precum spuneau guvernanții noștri și cei europeni.

Mai mult, panica nejustificată indusă de așa-zisa creștere a prețurilor la carburanți, apoi panica lipsei anumitor alimente de pe rafturi sau lipsa valutei de la casele de schimb și bănci, nu fac decât să îngreuneze activitatea economică a fiecărui domeniu și, împlicit, a noastră, cei din domeniul transporturilor.

Din acest motiv, vă rog să fiți foarte precauți cu afacerile voastre în viitorul apropiat, mai ales că jucătorii de talie mică sunt cei care sunt cei mai vulnerabili.

Sfaturi pentru perioada următoare

Sfătuiesc micii transportatori, dar și pe cei mari, să-și revizuiască cu foarte mare atenție costurile și să-și reducă pe cât posibil orice alt cost adiacent transportului, fiindcă nu se știe când se vor stabiliza prețurile la carburanți sau dacă se vor stabiliza în viitorul apropiat.

De asemenea, volumele de transport este posibil să fie afectate. Acest lucru se traduce prin faptul că, dacă volumele de transport vor scădea, vor fi mai multe camioane pe aceleași rute și vor scădea prețurile. Adică, va fi mai multă ofertă de transport decât cerere, și atunci, se vor scădea prețurile pe anumite rute, iar costurile cu carburantul și cu RCA-urile, în continuare, vor crește.

De aceea, îi sfătuiesc să-și revizuiască celelalte costuri pentru a putea supraviețui fără probleme în perioadele următoare.

Nu este un lucru ușor, dar optimizarea cu atenție, atât a activității, cât și a costurilor, mai ales cele ne necesare, v-ar putea salva de la o posibilă intrare în insolvență. Și cum știu că activitatea aceasta de transport reprezintă pentru mulți dintre voi și unica modalitate de a pune o pâine pe masă, vă rog, din nou, să vă puneți la adăpost financiar.