Opinii

De ce preconizăm scăderea prețurilor la transport în următoarele luni?

O situație cu care ne confruntăm astăzi, în domeniul transportului, este scăderea volumului de marfă, astfel începând să scadă și prețurile la transport.

DE CE-ul situației…

Motivul principal: prețul energiei electrice și a gazului natural, care este și rămâne ridicat. Din această cauză unii producători și-au redus mult sau și-au chiar oprit producția de marfă. Consecința creșterilor acestor costuri duce la o cerere acerbă din partea transportatorilor, care va pune presiune pe scăderea prețului la transport.

Recomandări pentru perioada următoare

Ce omit transportatorii astăzi este că urmează o perioada de scădere, nu o perioadă de creștere, cum s-a practicat în anii anteriori.

Previziunea, în viitorul apropiat, este că volumul de marfă să rămână scăzut, astfel sfătuim toți transportatorii să își revizuiască  foarte bine costurile pe km (atât costurile directe, cât și cele indirecte). Neatenția la costurile indirecte poate avea consecința unor mari probleme de natură financiară în viitor. Ce înseamnă costuri indirecte în acest context? Orice alte costuri pe care le plătiți din companiile voastre în afara carburantului, leasingului .. toate aceste costuri trebuie reduse semnificativ sau chiar eliminate.